MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Safety first

Een echte wedstrijd, met veiligheid voorop

De Morocco Desert Challenge heeft niet voor niets de ondertitel ‘Extreme rally-raid’. Het is een wedstrijd tegen de klok, de dag-afstanden zijn lang en uitdagend en terrein & klimaat zijn niet vergevingsgezind. Veiligheid is dan ook onze prioriteit N° 1.

 

 1. Beter voorkomen dan genezen

  • Administratieve & technische controle

Risico’s worden daarnaast beperkt door een strikte keuring van de voertuigen. Morocco Desert Challenge valt niet onder de FIA- en FIM-reglementen, maar maakt wel gebruik van dezelfde veiligheidsvoorwaarden. Zo moet een wagens in de rally-categorieën voorzien zijn van een rolkooi, de juiste gordels en stoelen. Elk voertuig dient uitgerust te zijn met een set vuurpijlen/rookbom, een satelliettelefoon, isolatiedeken, 3 liter water per persoon, etc. Bedenk dat het vooral je eigen veiligheid en daarmee je plezier ten goede komt.

 

  • Sentinel-waarschuwingssysteem

Morocco Desert Challenge maakt ook gebruik van het Sentinel-systeem, waarmee snellere deelnemers kunnen laten weten aan anderen dat ze willen passeren. Inhalen op tracks is op zich al niet zonder risico, maar als een snelle auto zonder waarschuwing een langzamere motorrijder passeert, kan dat groot gevaar opleveren. Door de geluids- en lichtsignalen van de Sentinel, worden de risico’s aanzienlijk beperkt. De Sentinel gaat ook af als waarschuwing als er een voertuig stilstaat op de track, bijvoorbeeld na een bocht of achter een duin.

 

  • Iritrack volg- en communicatiesysteem

De Iritrack registreert de GPS locatie en snelheid automatisch en verstuurd een signaal naar PC Course als een voertuig stopt of als er een harde klap wordt geregistreerd. De Iritrack maakt het mogelijk om contact te hebben met de organisatie in geval van mechanisch pech of noodzakelijke medische hulp.

 

 2. Wat als het dan toch mis gaat?

  • 2 helikopters, 4×4 ambulances en een groot medisch team

Voor noodgevallen en medische assistentie hebben we twee helikopters en verschillende 4×4 ambulances met medisch personeel op de route. Het medisch team bestaat uit trauma-artsen, anesthesisten, spoedverpleegkundigen en gespecialiseerde fysiotherapeuten van verschillende nationaliteiten die ervaring hebben met werken in deze omgeving.

 

  • Een grote vloot bezemwagens

Wij laten niemand achter in de woestijn, ook geen gestrande voertuigen. In 8 jaar rally-organisatie hebben we niet één chauffeur aan zijn lot overgelaten en werd elk voertuig veilig naar het bivak teruggebracht. De helden van dienst zijn de bestuurders van onze vloot bezemwagens (“sweepers”), stuk voor stuk MAN KAT’s in alle maten: 4×4, 6×6 en 8×8.

 

  • Subscribe to our Mailing list