MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Introductie

A-introductie AA

De “Morocco Desert Challenge”, (ex-Libya Rally),  is sinds zijn ontstaan in 2008 de snelstgroeiende rally/raid in Noord-Afrika. Zoals de naam liet vermoeden ligt de oorsprong van de rally in het land dat de mooiste en hoogste duinen van de Sahara herbergt, Libië. In 2011 kwam als gevolg van de Arabische lente een einde aan het Khadafi-regime. Hoewel de oorlog nu er al enkele jaren voorbij is, is het opnieuw organiseren van een groot internationaal sportevenement er, mede door het negatieve veiligheidsadvies, niet mogelijk.

Omdat de rally zoveel meer was dan indrukwekkende duinen zeeën en canyons, besloot de organisatie het evenement “in ballingschap” elders te organiseren. Eerst volgden twee edities in Tunesië en sinds 2013 wordt de rally in Marokko gereden en veranderde de naam van Libya Rally naar Morocco Desert Challenge. De decors veranderden, maar alle andere kenmerken van de rally bleven behouden:

 1. Onze regel N° 1: “Safety First”: 2 helikopters, een uitgebreid medisch team van 10 spoedartsen en spoedverplegers, 4×4 ambulances en een mobiele reanimatiekamer.
 2. De enige échte cross-country rally in Marokko. Je rijdt van “coast to coast” over elk denkbaar type van terrain: stranden, bergen, woestijnvlaktes, duinen, rivierbeddingen, etc. 2500 km met geen verbindingsritten (0 km liaison).
 3. Heel accurate roadbooks, opgemaakt conform de FIA/FIM standard.
 4. Een rally voor iedereen dankzij onze verschillende categorieën.
 5. We laten niemand achter: dankzij onze 4  “bezem-trucks” bereikten alle deelnemende voertuigen opnieuw het bivak.
 6. Open voor alle types voertuigen (motoren, quads, auto’s, buggies, trucks, SSV’s). Hoewel 60% van de deelnemende voertuigen een FIA-keuring hebben, is dit geen verplichting.
 7. Het echte avontuur: geen hotels elke dag opnieuw 5-sterren bivouacs: net zoals in de Dakars van weleer, slapen we in goed georganiseerde woestijn-bivouacs, elk op een fantastische locatie. We garanderen Europese toiletten en warme douches in elk bivouac. Hotels zijn voorzien voor de eerste en de laatste dag van de rally.
 8. Top catering in de woestijn: ons eigen catering team bestaande uit 25 personen, wordt enkele dagen vóór de rally ingevlogen. Het merendeel van onze deelnemers verkiest nu eenmaal liever een grote BBQ’s, broodjes met gerookte zalm of een grote entrecôte in plaats van elke dag opnieuw couscous en tagine.
 9. Heel competitieve prijzen. Met een gemiddelde inschrijvingsprijs van ongeveer 2700€ per deelnemer (voertuig inbegrepen) is de Morocco Desert Challenge prijs/kwaliteit de beste. En dit terwijl we minimum hetzelfde pakket aanbieden als de duurder rally’s.
 10. En tenslotte: een heel groot deelnemersaantal, top-piloten en -voertuigen en een heel “plezant” sfeertje, zowel op de racetrack als in het bivouac.

Het zijn precies deze kenmerken die aan de basis liggen van het succes van de MDC en die verantwoordelijk zijn voor het jaarlijkse stijgend aantal deelnemers (500 in 2017)

A-introductie A

_car7001

 

 • Subscribe to our Mailing list