MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Geschiedenis & winnaars

De rijke geschiedenis van 10 jaar rally

 

De pioniersjaren

De eerste Libya Rally vond plaats in maart 2008, onder de naam Libya Desert Challenge. Een kleine groep van 50 pioniers, onder wie Henk Knuiman, Hubert Deltrieu, Marco Piana, Abdelhamid ‘Mido’ Abouyoussef en Roberto Musi schreven dat jaar geschiedenis. Door de verhalen van deze avonturiers van het eerste uur, over de onwaarschijnlijk mooie Libische woestijn, steeg het deelnemersaantal in 2009 al naar 110. Rijders uit Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Roemenië, België en Nederland vonden hun weg naar het nieuwe rally-paradijs. De Libische overheid steunde het evenement met brandstof, militairen die meehielpen op CP’s en gestrande motoren terugbrachten naar het bivak, én met een grote Agusta helikopter.

 

In ballingschap

Na het succes van de 2009-editie liepen de inschrijvingen voor 2010 als een trein. Niet minder dan 160 piloten, copiloten en mecaniciens wilden mee naar Libië. De organisatie was er helemaal klaar voor tot drie weken vóór de start het noodlot toesloeg en Libië de grenzen sloot voor inwoners van de Schengen-landen. In een enorme inspanning lukte het om in slechts twee weken tijd de rally te verplaatsen naar Tunesië.

In 2011 was het de Arabische Lente die roet in het eten gooide. Een terugkeer naar Libië was hoe dan ook uitgesloten en daarom werd pas in 2012 de Libya Rally opnieuw verreden, én opnieuw in Tunesië. De roadbooks, gemaakt door de nieuwe koersdirecteur Jean-Claude Kaket waren perfect, de 180 piloten en mecaniciens zorgden voor een mooie competitie en de sfeer was beter dan ooit. 

Na zeven dagen wedstrijd maakten alle deelnemers de belofte om zich opnieuw in te schrijven indien de organisatie een andere bestemming zou kiezen. Die dag werd ‘Libya Rally goes Morocco – 2013’ geboren.

 

Een nieuwe thuis

De enorme variatie aan landschappen en pistes maakte de eerste Libya Rally in Marokko een overdonderend succes. Het nieuwe gastland had het allemaal: technische bergpaden, lange maagdelijke stranden, uitgestrekte woestijnvlaktes, en uiteraard hoge goudkleurige duinen. Alle deelnemers waren wild enthousiast en hun goede reacties zorgen voor nieuwe records: 300 mensen voor de 2014 editie! Ook de race trucks maakten dat jaar hun rentree.
In de editie van 2015 -met  400 man- zette de organisatie een volgende, grote en logische stap in de professionalisering van de rally door de samenwerking met het Franse bedrijf ERTF en de introductie van de GPS Unik 2 & Sentinel. Het werd opnieuw een succesvolle zware cross-country, deze keer met de finish in het magische Marrakesh. Steeds meer voormalig en aanstaande Dakar-deelnemers wisten de “Libya Rally in Marokko” te vinden én hoog te waarderen.

 

Een echte cross-country

In 2016 was de rally de eerste in zijn soort die letterlijk heel Marokko doorkruiste, met de start aan de Atlantische kust in Agadir & Plage Blanche en de finish aan de Middellandse Zee.

 

Een nieuwe naam & ZERO KM Liaison
In 2017 werd de naam Libya Rally eindelijk vervangen door het meer toepasselijke Morocco Desert Challenge. En er werd ook een nieuwe trend gezet. Liaisons, verbindingen over het asfalt, hét vaak noodzakelijke kwaad bij een rally, werden in de MDC rally tot NUL herleid. Het concept was zo uniek dat het deelnemersaantal opnieuw met 20% steeg. Wat startte in Libië als een piepkleine rally met 50 deelnemers, veelal gewone auto’s en een paar enduro-motoren, is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde rally-raid met intussen meer dan 600 mensen in het bivak.

 

De eerste Libya Rally vond plaats in maart 2008 (onder de oude naam “Libya Desert Challenge”). Twee jaar eerder, door het organiseren van een andere adventure raid (www.touareg-trail.com) ondekte Gert Duson de schoonheid van schoonheid van Libië. Huizenhoge en eindeloze duinenzeeën met toppen tot 200 meter hoog, spectaculaire canyons, grillige rotsformaties, vulkanen en verborgen paradijslijke meren. Twee jaar later zette het meest tot de verbeelding sprekende Saharaland het licht op groen en verwelkomde de internationale rally-gemeenschap. Een kleine groep van 60 pioniers, onder wie Henk Knuiman, Henno Van Bergeijk, Peter Mercij, Mike Van Eijkeren, Abdelhamid “Mido” Abouyoussef en Roberto Musi schreven dat jaar geschiedenis en werden de avonturiers van de eerste editie Libya Rally. Algemeen winnaar werd de Franse quad-kampioen Hubert Deltrieu.

Winnaars van de 2008-editie bij de Motoren & Quads waren:

 1. Hubert Deltrieu (Fr)
 2. Bram Van Dorp (Nl)
 3. Jean-Michel Redal (Fr)

 

EPV0391

EPV0187

_MG_3645 copy

_MG_2452 copy

_MG_3662 copy

EPV0183

Mede door positieve berichtgeving op Rallymaniacs en de wilde verhalen van de deelnemers over de onwaarschijnlijk mooie Libische natuur, begon de rally te leven en grotere bekendheid te genieten. Het deelnemersaantal steeg in 2009 naar 120 en rijders uit Italië, Frankrijk, UK, België en Nederland vonden de weg naar het nieuwe rally-paradijs. De Libische overheid besloot het evenement te sponsoren met 25.000 liter brandstof, 75 militairen in pick-up trucks die meehielpen op CP’s en gestrande motoren terugbrachten naar het bivouac, én met een Agusta helicopter. Vooral die laatste was broodnodig op dag 1. Een uitzonderlijk hoge temperatuur, in combinatie met slechte zichtbaarheid, zorgde voor 13 medische interventies op één dag. Ook de Belgische zangeres Zohra (2Fabiola) ging na 50 km 3 maal over de kop. Handenvol werk voor het 8-koppen tellend medisch team onder leiding van de Belgische spoedarts Dr. Luc Beaucourt. Op dag 4 moest de rally ook z’n eerste -en gelukkig enige in zijn geschiedenis- dodelijk ongeval betreuren. De ervaren Belgische quadrijder Alex Debot verloor na een navigatiefout het leven.

Jumping Willem2

Winnaars van de 2009 editie waren:

4×4’s:

 1. Mario Moro & Franco Gallegiole (Italia)
 2. David Giovanetti & Dario Faverro (Italia)
 3. Salim Alsawi & Tofek Alshref (Libya)

Motoren:

 1. Willem Jacquet (Holland)
 2. Alberto Rosa (Italia)
 3. Elio Moro (Italia)

Quads:

 1. Jean-Michel Redal (France)
 2. Pietro Fogliano (Italia)
 3. Daniël Trotzier (France)

Rally-Raid - 4 opties - RALLY

heli

Na het succes van de 2009-editie liepen de inschrijvingen voor 2010 als een trein. Niet minder dan 160 piloten, copiloten en mecaniciens wilden mee naar Libië. De rally werd jaar na jaar professioneler en de organisatie had intussen Alain Lopez ingehuurd om de roadbooks te schrijven (Lopez was 7 keer de officiële road book writer van de Dakar rally). De organisatie was er helemaal klaar voor tot 3 weken vóór de start het noodlot toesloeg. De familie van Khadafi mocht na een diplomatiek incident in Zwitserland Europa niet meer binnen en gaf de Europeanen een koekje van eigen deeg. Voor alle inwoners van de Schengen-landen werd 2 maand lang toegang tot Libië geweigerd. Een drama voor de organisatie én voor de deelnemers.

Een gewaagd idee kwam van Brigitte Tedesco, de later dat jaar verongelukte mede-organisatrice van de Libya Rally: “Laten we de rally snel verplaatsen naar Tunesië!” Onder het motto “waar een wil is, is een weg” trokken Brigitte en Gert Tunesië, maakten enkele afspraken met de autoriteiten, charterden een vliegtuig van Tripoli Airport naar Djerba (want iedereen had al een ticket gekocht naar Tripoli) en organiseerden in twee weken tijd een nieuwe rally. Roadbooks werden gekocht van Jörg Schumann, de Duitse organisator van de El Chott Rally. De “Libya Rally Raid”, een kleine Duitse rally die in dezelfde periode in Libië zou plaatsvinden, sloot zich bij ons aan wat het deelnemersaantal van de eerste “Libya Rally goes Tunisia” op 200 bracht. De Nederlandse Dakar-rijder Frans Verhoeven leidde de “Dune Riding School” voor motoren en rally-legende Gregoire de Mevius (Team Overdrive) zorgde met z’n Manx-buggy dat de pers, fotografen en cameramannen overal konden geraken.

 

Winnaars van de 2010 editie waren:

Car’s & buggies: 
1) Wesley de Saedeleer (Belgium) -Predator Buggy
2) Daniël De Schepper (Belgium) – Predator Buggy
3) Soren Bach (Denemarken) – Landrover Defender 90

Trucks:
1) Paul Kretz (Germany) – MAN
2) Andere Duitser waarvan ik de naam effe kwijt ben
3) Nog een andere Duitser waarvan ik de naam ook effe kwijt ben

Motor:
1) Wil Wouters (NL) – Honda CRF450
2) Gaston Veron (NL) – KTM 525EXC
3) Roel Van Hest (NL) – KTM 450 EXC

Quad:
1) Nicolas Pujol (France) – Polaris Outlaw
2) Michael Szabo (Romania) – Yamaha Raptor 700
3) Alain Koos (France) – Honda Rincon 680

 

Competitor---Voertuigen---Buggies

Competitor - Voertuigen - Autos-2

Niemand had het zien aankomen. De Arabische lente trof in 2011 heel Noord-Afrika en de rest van de Arabische wereld. Eerst viel het regime in Tunesië, dan volgde Egypte en als derde het land dat tussen beide staten lag: Libië. Met de hulp van het westen, dat natuurlijk geïnteresseerd was in de enorme olievoorraden, werden de Libische rebellen bewapend en wonnen ze de strijd tegen Khadafi. Door de oorlog kwam er in 2011 geen Libya Rally en was alle hoop om terug te keren naar de hoogste duinen van de Sahara gevestigd op 2012.

Een jaar later was de oorlog wel voorbij, maar van ontwapening en stabiliteit was nog geen sprake. Er kwam dus een vierde rally … maar opnieuw in Tunisië. De Libya Rally zou een rally in ballingschap worden, met om de 2-3 jaar een nieuw gastland.

Desondanks werd de rally opnieuw een succes. De roadbooks, voor het eerst uitgewerkt door de nieuwe koersdirecteur Jean-Claude Kaket (een rally-verteraan met o.a. 14 Dakars op zijn palmares) waren perfect, de 140 piloten en mecaniciens zorgden voor een mooie competitie en de sfeer was beter dan ooit. Na 7 dagen wedstrijd maakten alle deelnemers de belofte om zich opnieuw in te schrijven indien de organisatie een nieuwe bestemming zou kiezen. Die dag werd “Libya Rally goes Morocco – 2013” geboren.

Winnaars van de 2012 editie waren:

4×4:
1) Willem Kien & Jos Schotanus (Holland) – Wrangler Jeep Proto
2) Kurt Keysers & Jean-Pierre Jacobs (Belgium) – Rally/Raid UK Desert Warrior
3) Vincent Thys & Ruth Brands (Belgium) – Mitsubishi Pajero Mivec

feat

page-img

DSC_4504

Motoren & Quads:
1) Alex Van Ginkel (Holland) – KTM 450 EXC
2) Jeroen Van Oers (Holland) – KTM 300 EXC
3) Guido Slaats (Holland) – KTM Quad 525

2-Alex-Van-Ginkel
[/tab]

Tous les concurrents du Libya Rally Goes Morocco 2013 sont rentrés avec de super souvenirs. Tous ont apprécié le tracé très varié des 7 étapes chronométrées et la précisions du road-book. Le choix des 5 hôtels et 2 bivouacs a permis aux équipages de profiter d’un confort bien mérité alors que notre équipe est restée maitre des fourneaux pour nous servir de super repas tous les jours.
La variété des tracés a permis aux 4×4 et buggy de se livrer une bataille journalière où tour à tour ils se sont disputés les victoires d’étapes.

La victoire est toutefois revenue à la Jeep Wrangler de Willem Kien & Jos Schotanus devant le buggy Prédator de la jeune mais prometteuse équipe française Serradori Decourt & Laurent Dupas.

En moto pas de surprise, la victoire d’Alex Van Ginkel n’a jamais été contestée. Les autres motards n’on toutefois pas démérités en nous offrant de belles bagarres pour les podiums d’étapes.

En SSV certains concurrents ont oublié qu’ils n’avaient pas des ailes pour voler de dunes en dunes. Les atterrissages ont souvent laissé des traces et surtout les roues n’ont pas suivi la manœuvre. Grâce à un règlement qui privilégie les pénalités à la mise hors course et une équipe top au volant du camion balai, tous ont pu repartir le lendemain matin. Belle victoire de l’équipage Toine & Roland Verkooyen qui en plus est le seul à avoir effectué 100 % du parcours.

 

Lors de la remise des prix arrosée comme il se doit au champagne, Gert « le patron » a annoncé que pour 2014 le Libya Rally restera au Maroc. Grâce au soutien de la ville, l’arrivée se fera sur la plage d’Agadir.

Toujours 7 jours de courses d’un parcours encore plus varié avec les deux zones de dunes de l’erg Chebbi et Chegaga, des pistes sablonneuses aux pistes de montagne. Nous garderons en partie la fameuse étape des 1000 oueds avec le passage de la palmeraie.
Notre équipe est déjà au travail pour vous offrir un parcours et une organisation encore meilleurs.

 

Les vainqueurs par catégorie:

 

Motos :
1er – Alex Van Ginkel
2ième – Simon Schimmel
3ième – Christian Horwath

4×4 :
1er – Willem Kien & Jos Schotanus
2ième – Jan Van Hasenbroek & Marcel Vermeij
3ième – Laurens Conijn & Doekejan Maamke Doeksen

Buggy :
1er – Serradori Decourt & Laurent Dupas
2ième – Walter Philippo & Victor Aerden
3ième – David & Denis Rozand.

 

SSV’s :
1er – Toine & Roland Verkooyen
2ième – Paul Spieringhs & Jan Cosmin Arustei
3ième – Jack Derks & André Van den Wyngaard.

 

Libya Rally 2014 zit erop. Na 6 maand voorbereiding en 7 dagen intensief rallyrijden kan de balans opgemaakt worden van de 6de editie van onze rally. Afgaande op onze eigen ervaring en de feedback die we mochten ontvangen van de bijna 300 racers, raiders en assistentie-crews, is het een geweldige week geweest. Ook ik heb er 200% van genoten.

Libya Rally 2014 was een zware editie, met lange specials voor de deelnemers en lange verbindingen voor de assistentieteams en organisatie. Het was een échte cross-country rally die startte in de noordelijke koningsstad Fez. Via de vlaktes van de Rekkam, de duinen van Merzouga, de bergen rond Zagora, het Erg Chigaga, en de Oued Draa werden de 2500 km afgelegd in een steeds veranderend maar immer adembenemend mooi Marokkaans decor. Niet enkel moest de vermoeidheid overwonnen worden, maar ook de hoge temperaturen, soms tot 40° en maar liefst 2 zandstormen die het zicht beperkten tot minder dan 50 meter. De laatste strandrit langs de Atlantische Oceaan en aankomst op het Plage Blanche, tussen TanTan en Agadir was dan ook een onvergetelijk moment voor zij die de finish rijdend haalden.

Even dreigde de rally  overschaduwd te worden door enkele ongevallen. Willem Kien (NL)(Wrangler Jeep), tweemaal winnaar van de rally, en Rik Van Hoorebeke (B)(Mercedes Race truck) werden met de helikopter weggevoerd en braken enkele ruggenwervels. Ook motorrijders Alex Van Ginkel (NL), Pietro Pasti (IT) en Chris Corke (UK) kwamen zwaar ten val en moesten de strijd staken. Gelukkig bleken de verwondingen mee te vallen en stelt iedereen het goed. Een oprechte “dankjewel” aan het 9 koppen tellend medisch team.

Ook voor de assistentieteams en de organisatie was de 2014 editie een ware uitdaging. Gezandstraald worden tijdens het sleutelen of een barbecue voor 400 man (meer dan het dubbel dan vorig jaar) in goede banen leiden temidden van een zandstorm was niet evident, maar het team was creatief en vond oplossingen, elke dag opnieuw. Ik dank mijn crew dan ook uit de grond van mijn hart voor hun onvoorwaardelijke steun en hun eeuwige glimlach waarmee ze zich gedurende 8 dagen ingezet hebben.
De toekomst: Libya Rally 2015

Hoewel enkele weken rust zich opdringen, zijn de plannen voor 2015 al in volle ontwikkeling. De nieuwe datum kan je alvast noteren: van 16 tot en met 23 april 2015 zal de Libya Rally opnieuw gereden worden in gastland Marokko. Hoewel de kans groot is dat de start weer in Fez zal plaatsvinden, worden er volledig nieuwe roadbooks geschreven (route zal meer oostwaarts liggen, nabij de Algerijnse grens). Het wordt opnieuw een heuse cross-country rally, deze keer met een finish in het magische Marrakech. Het doel voor 2015 wordt niet langer het groter maken van de rally (400 man is een voldoende leuke bende), wel de optimalisering ervan op vlak van wedstrijdelement (Dakar GPS Unik) en veiligheid (2de helikopter en gebruik van de Sentinel). Vele teams hebben alvast hun engagement gegeven voor volgend jaar. Kijk binnenkort op www.morocco-desert-challenge.com voor meer info.

 

Tenslotte willen we nogmaals de winnaars feliciteren:

 General Ranking Auto/Truck/Buggy/SSV:

1. David Rozand & Denis Rozand (Predator Buggy)
2. Pascal Feryn & Tom De Leeuw (Toyota Landcruiser 200)
3. Jean-Antoine Sabatier & Vincent Brotons (Bugga One)

Overall winners LR2014-2

 

Bij de auto’s (algemeen):

1° Pascal Feryn & Tom De Leeuw (Toyota Landcruiser 200)
2° Alwin Oud & Mark Luijckx (Bowler Wildcat)
3° Chris Leyds & Rients Hofstra (Mc Rae Enduro)

LR2014_15_04_0042

 

Bij de auto’s (subcategorie “Starre Assen”)

1° Alwin Oud & Mark Luijckx (Bowler)
2° Peter Erren & Jean-Paul Van der Poel (Wrangler Jeep)
3° Erwin Imschoot & Jan De Paepe (Toyota Landcruiser HDJ80)

_JAN3219

 

_JAN3217

_JAN3215

Bij de buggies:

1° David Rozand & Denis Rozand (Predator X-18)
2° Jean-Antoine Sabatier & Vincent Brotons (Bugga One)
3° Pascal Cattiaux & Michel Ollivier (Predator X-18)

Bij de trucks:

1° Gregoor Bauwens, Marc Lauwers & Dave Bergmans (Iveco)
2° Wouter Leenknegt, Gregory van Gheluwe & Mike Strinckx (MAN)
3° Karel Vereecke, Wineboud De Lille & Rik  Van Hoorebeke (Mercedes)

Bij de SSV’s:

1° Thierry Gerome & Geoffroy Noel de Burlin (Polaris RZR)
2° Laurent Tournay & Clarisse Beckers (Polaris RZR)
3° Janus Van Kasteren & Erwin Van Den Bosch (Polaris RZR)

Bij de motoren:

1° Kim De Rycker (KTM)
2° Luc Van de Huygevoort (KTM)
3° Ben Norman (KTM)

_JAN3274

Bij de Quads:

1° Guido Slaats (KTM)
2° Joey Van den Outenaar (Polaris Scrambler)
3° Jacob Van den Outenaar (Polaris Scrambler)

_JAN3265
Ik wil nogmaals iedereen danken voor zijn/haar aanwezigheid en om bijgedragen te hebben tot het succes van Libya Rally 2014. Jullie waren écht geweldig!!
Met welgemeende groet & hopelijk tot binnenkort

 

Gert DUSON
Race Director Libya Rally

Een bewogen, maar mooie week. Zo omschreef Gert Duson de Libya Rally aan de finish van de zevende editie. “Los van het tragisch overlijden van Steve Vandenberghe kunnen we spreken van een succesvolle week. Met het nieuwe gps-systeem hebben we weer een stapje omhoog gedaan. Ik ben zeer tevreden.” Ook de deelnemers zijn dat.

Kim de Rycker kwam in het stof van Andrew Newland over de finish van de laatste etappe, om zijn tweede overwinning zeker te stellen. “Ook de laatste dag was nog best spannend,” vond De Rycker. “Daarom heb ik 40 kilometer stof zitten vreten in het spoor van Andrew.” Zijn tweede zege kwam de Belg niet aanwaaien. Gedurende de week kende hij tal van kleine problemen. Zo kwam hij zonder benzine te staan en had hij in de voorlaatste etappe alle geluk van de wereld dat een geleende injector van een ander type motor toch paste in zijn KTM én dat hij die op tijd kreeg ingebouwd om de start van de tweede special te halen.

Ook Guido Slaats, die zijn titel bij de quads prolongeerde, kende wat geluk. Al op de eerste dag had Slaats een behoorlijke crash, die hem een pijnlijke pols en een zeer bovenbeen opleverde. “Gedurende de week ging dat gelukkig wel beter en ben ik uit de problemen gebleven. Winnen in dit veld was zeker niet gemakkelijk. Het niveau is weer omhoog gegaan, maar de gps met sentinel is een grote vooruitgang. Het is prettig als je het signaal krijgt dat er een truck aan komt, zodat je even opzij kunt gaan. Dat geeft een veilig gevoel.”

Bij de trucks en in het gemengde klassement van auto’s en trucks ging de overwinning naar Gert Huzink, die de Libya Rally aangreep om te testen. Ook Huzink en zijn crew hadden nog een spannende laatste rit naar Marrakech. “De proef van vandaag had best in de Dakar gepast,” vond navigator Rob Buursen. “Met een navigatiefoutje en een losgeschoten luchtslang moesten we nog aardig aan de bak, maar desondanks is het een geweldig eindresultaat. De laatste etappe werd voor Buursen overschaduwd door het bericht van het overlijden van collega-navigator Jurgen Damen. “Dat heeft wel een paar keer door mijn hoofd gespeeld. Het is de sport, je weet dat het kan gebeuren, maar het blijft een bittere pil.”

Jack Brouwers, die op de hielen van Huzink tweede werd, beleefde een ‘prachtige rally met zeven mooie etappes’. Op weg naar Marrakech verloor Brouwers nog een kwartiertje of wat met zoeken naar de uitgang van een canyon. “Dat was knap tricky,” vond Brouwers. “We reden er langs de verkeerde kant uit, maar iedereen reed daar door elkaar, te zoeken naar de uitgang. Al met al was het een prima week. Ik ben trots op de tweede plaats algemeen. Ik denk dat we het mooi gedaan hebben zo.”

Egbert Wingens en Carlo Reijs – achtste algemeen en vierde auto – vonden de Libya Rally zelfs leuker dan de Dakar. “We hebben hier meer duinen gehad dan in de Dakar, de competitie is pittig, het niveau is hoog, met best ingewikkelde en zeer afwisselende proeven.”

 

And finally: congratulations to the winners of Libya Rally 2015

Cars/Trucks/Buggies/SSV’s (General Ranking)
1° Gert Huzink (Tatra Truck)
2° Jack Brouwers (Ginaf Truck)
3° Thierry Gerome (SSV – Polaris RZR)
Cars & Buggies
1° Maaik Willems (Toyota Overdrive)
2° Alwin Oud (Bowler QT Wildcat)
3° Tim Coronel (Maxxis Dakar Buggy)
Cars (subcategory Rigid Axls)
1° Alwin Oud & Mark Luijckx (Bowler)
2° Egbert Wingens (Wrangler Jeep Proto)
3° Eric Loomans (Bowler Wildcat)
Cars/Trucks/Buggies/SSV’s (General Ranking)
1° Gert Huzink (Tatra Truck)
2° Jack Brouwers (Ginaf Truck)
3° Thierry Gerome (SSV – Polaris RZR)
Trucks:
1° Gert Huzink (Tatra)
2° Jack Brouwers (Ginaf)
3° Enrico Van Der Donk (Ginaf)
SSV’s:
1° Thierry Gerome & Geoffroy Noel de Burlin (Polaris RZR)
2° José Manuel Fernandez & Denis Habran (Polaris RZR)
3° Janus Van Kasteren & Erwin Van Den Bosch (Polaris RZR)
Motorbikes:
1° Kim De Rycker (KTM)
2° Andrew Newland (KTM)
3° Joris Van Dyck (KTM)
Quads:
1° Guido Slaats (KTM)
2° Gerben Lieverdink (KTM)
3° René Van Eerd (KTM)

 

For all other results: click here

Congratulations to the winners of Libya Rally 2016

Cars & Buggies / SSV’s (General Ranking)
1° Jérome Renaud & Gabriel Péméant – Sadev Springbok
2° Vincent Thijs & Serge Bruynkens – Mitsubishi Pajero Mivec
3° Michiel Becx & Edwin Kuijpers – Yamaha YXZ

Cars & Buggies
1° Jérome Renaud & Gabriel Péméant  – Sadev Springbok
2° Vincent Thijs & Serge Bruynkens – Mitsubishi Pajero Mivec
3° Erik Loomans & Hans De Pauw  – Bowler Wildcat

SSV’s:
1° Michiel Becx & Edwin Kuijpers  – Yamaha YXZ
2° Thierry Gerome & Geoffroy Noël de Burlin (Polaris RZR – Turbo)
3° Pascal Mercier & François Beguin (Polaris RZR – Turbo)

Trucks:
1° Martin Van den Brink / Wouter De Graaff / Daniel Kozlovsky (Renault)
2° Igor Bouwens / Marc Lauwers / Dave Bergmans (Iveco)
3° Aart Schoones / Gertjan Schoones / Jarno Van Wijk (Daf)

Motorbikes:
1° Michael Lundberg (SWE)
2° Gilles Vanderweyen (LUX)
3° Max Hunt (UK)
Quads:
1° Gerben Lieverdink (HOL)
2° Joey  Van den Outenaar (HOL)
3° René Van Eerd (HOL)

 

Winners 4x4 and SSV - LR2016

Winners 4x4 - LR2016

Winners SSV - LR2016

Winners trucks - LR2016

winners bikes - LR2016

winners quads - LR2016

Felicitaties aan de winnaars van de Morocco Desert Challenge 2017!

4×4,  Buggy / SSV (General Ranking)
1° Tomas Ourednicek & David Kripal – Ford Ranger South Racing
2° Maik Willems & Ed Wigman – Toyota Overdrive
3° Erwin Imschoot & Olivier Imschoot – Toyota Overdrive

4×4
1° Tomas Ourednicek & David Kripal – Ford Ranger South Racing
2° Maik Willems & Ed Wigman – Toyota Overdrive
3° Erwin Imschoot & Olivier Imschoot – Toyota Overdrive

SSV’s:
1° Pascal Mercier & François Beguin – Can-Am
2° Marc Lauwers & Bob Geens – Can-Am
3° Godfried Lintjens & Maurice Geraards – Can-Am

Buggy:
1°  Tim Coronel (Coronel Buggy, solo)
2° Stephane Henrard & Gatien Dubois (Dunbee Beetle)

Trucks:
1° Martin Van den Brink & Wouter De Graaff  & Daniel Kozlovsky – Renault
2° Gert Huzink & Rob Buursen & Benny Nauta – Renault
3° Elisabete Jacinto & Jose Marques & Marco Cochinho – MAN

Motorbikes:
1° Harite Gabari (MA)
2° Pedro Bianchi Prata (PT)
3° Olivier Scheen (BE)

Quads:
1° Joey van den Outenaar (NL)
2° René van Eerd (NL)
3° Erik van Eerd (NL)

 • Subscribe to our Mailing list