MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Portugese cross-country rally kampioen Nuno Matos aan de start van MDC 2017

Twee kampioenen aan de start van Marokkaans avontuur.

Na het winnen van het nationale rally-raid kampioenschap in 2016 heeft Nuno Matos’ zijn uitdaging voor 2017 gevonden in het verbreden van zijn sport-horizon en het starten van de Morocco Desert Challenge. In 2010 werd deze coureur ook al kampioen in de T2-categorie van de FIA Cup.

Matos zal starten in zijn Opel Mokka Proto; een machine die is geproduceerd in Portugal en ontworpen en voorbereid voor de vele verschillende tracks in Portugal. Tijdens zijn nieuwe avontuur zal de Portugese coureur worden bijgestaan door een andere kampioen, Nuno Rodrigues da Silva die de world-rally titel in de productieklasse in 1995 won.

‘In 2016 behaalde ons team een erg gewilde titel waarvoor we gevochten hebben en waarnaar we gestreefd hebben: we wonnen de Baja Portalegre met het team en mensen die ons al jaren steunen. Dit jaar wil ik persoonlijk mijn horizon verbreden wat start met het uitvoeren van mijn oude droom: racen in Afrika. Het meest belangrijke is het om ons te focussen op de enorme uitdaging die het is voor ons allemaal: voor mij, voor Nuno Rodrigues Da Silva, onze Opel en ons team,’ vertelt Nuno Matos, die vervolgt: ‘ik wil graag iedereen bedanken die ons geholpen heeft deze uitdaging mogelijk te maken en ik zou graag de beschikbaarheid van Nuno Rodrigues da Silva aan mijn zijde nogmaals benadrukken, omdat hij het aandurft om deze stap in een geheel nieuwe wereld te zetten.’

 

  • Subscribe to our Mailing list