MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Onze rally wordt 10 jaar. Tijd voor een feestje …

De jubileumeditie van de Morocco Desert Challenge zal in 2018 niet onopgemerkt voorbij gaan. Het avontuur dat in 2008 begon in de woestijn van Libië zal van 14 tot 22 april 2018 voor de tiende keer plaatsvinden. Fasten your seatbelts, want het wordt één grote special!

 

Dromen, passie en volharding

Een rally organiseren start niet met een financieel plan, maar met een droom. Die droom startte tien jaar geleden in de zuid-Libische woestijn. Het gevoel bij de piloten zat vanaf het begin goed en de organisatie draaide na enkele jaren als een geoliede machine, maar de politiek werkte niet altijd mee. Diplomatieke incidenten, oorlog en financieel zwarte jaren hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt, maar met de morele steun van de steeds groter wordende groep deelnemers zijn we blijven doorgaan. En is dat ook niet juist het hele idee achter een woestijnrally: nooit opgeven, de ontberingen doorstaan, altijd blijven zoeken naar een manier om verder te komen, met waar nodig de hulp van je maten?

 

Volwassen rally

Na vele omzwervingen belandden we in 2013 in Marokko. Het nieuwe gastland – een veilige haven met een goede infrastructuur- liet ons toe de rally uit te bouwen tot wat die nu is: Afrika’s grootste en mooiste crosscountry rally-raid, met meer dan 550 deelnemers van alle niveaus, een grote organisatie van meer dan 110 man, perfecte roadbooks, navigatie met de GPS Unik van ERTF en – met twee helikopters – veiligheid als topprioriteit.

 

Rallysport, teamspirit en ambiance gecombineerd

En toch, ondanks de professionalisering, is er nog een verschil met FIA/FIM-wedstrijden en ’s werelds grootste rally. Teamspirit en kameraadschap zijn waarden die de Morocco Desert Challenge hoog in het vaandel draagt. We zijn een wedstrijd die groot gemaakt werd door amateurs en hobby-rijders en de sfeer die daarmee gepaard gaat, die blijven we behouden.

 

Uniek concept

De snelst groeiende rally-raid ter wereld word je niet zomaar. Dat moet je verdienen! Elke editie moet anders zijn, vernieuwend en beter. Zo bieden we sinds twee jaar een “coast to coast”-route aan waarbij héél Marokko aangedaan wordt, elke dag een andere omgeving. Vorig jaar introduceerden we het “0” (zero) KM Liaison concept, uniek in de rallywereld. Ook in 2018 komen er nieuwe routes. We doen er nog een proloog bij op een unieke locatie en komen zo uit op acht wedstrijddagen.

 

Jubileumeditie vol verrassingen

En ja: tien jaar betekent feest! Elke dag opnieuw. We garanderen spektakel op de racetrack, maar ook in het bivak. Alle details gaan we uiteraard nog niet vrijgeven, maar onvergetelijk wordt de jubileumeditie in elk geval. Hopelijk met jullie erbij!

Met sportieve groeten,

Gert Duson, Race Director

  • Subscribe to our Mailing list