MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Budget

Inschrijving – Auto / Buggy / SSV – 2018

Inschrijving – Motoren/Quads & bestuurder – 2018

Inschrijving – Trucks & bestuurders – 2018

Inschrijving – Service crew – 2018

Registration fees include:

 • Participation to the event
 • Basic medical assistance by our rally-medics
 • Availability of technical assistance (bivouac)
 • Vehicle recovery to next bivouac in case of breakdown (bikes/quads)
 • Catering services (breakfast / lunchbox / 3 course dinner)
 • Accommodation based on bivouac / camping / hotels
 • Assistance border formalities
 • Road books (Rally)
 • Tripy rental (Discovery Raid – Full & Light)
 • European guide (Guided Discovery Raid)
 • Award ceremony
 • A large assistance staff (80 people) & presence of 1-2 helicopters
 • A high-level & unforgettable rally experience

For more information contact us at gert@morocco-desert-challenge.com or call: 0032(0)475.50.36.50

Naast het inschrijvingsgeld dienen deelnemers voor hun totale budgetberekening rekening te houden met volgende extra kosten

Transport per boot Almeria (Zuid-Spanje) naar Nador (Marokko) (4×4’s / trucks)

ferry to nadorKostprijs bij benadering: 400€ voor ticket heen/terug tussen Almeria en Nador voor 2 personen en een standaard 4×4 (tot 190 cm). De overtocht duurt ongeveer 7 uur. Deze prijs omvat transport van het voertuig, 2 personen én alle taxen.
Wie minder geld aan de boot wil uitgeven, kan doorrijden naar Gibraltar/Tarifa en daar de ferry nemen naar Tanger/Ceuta.

Vliegtuigticket van Europa naar Marokko

Artwork

Ryanair, Thomas Cook, Transavia, Royal Air Maroc, etc. Tal van maatschappijen verzorgen dagelijks goedkope vluchten van Europa naar Marokko. De 2017-editie start in Agadir en eindigt in Saïdia, twee steden waarop veel gevlogen wordt (voor Saïdia kan je kiezen uit de luchthaven van Nador of Oujda). Als je vroeg boekt en wat geluk hebt (met Ryanair) kan je heen én terug vanaf 120€ pp.

Brandstofbevoorrading tijdens de rally (alle voertuigen)gas-tank

Brandstofkosten in Marokko liggen een stuk lager dan in Europa. In de plaatsen waar wij overnachten is echter niet altijd een tankstation (meestal wel). Vandaar zorgen wij voor bevoorrading van brandstof op die specifieke plaatsen en op checkpoints op de race-track. Gezien de hiermee gepaard gaande kosten zal brandstof tijdens de rally aangeboden worden aan 1€ (diesel) en 1,25 € (benzine) per liter. Gooi dus alle tanks vol wanneer de gelegenheid zich voordoet.

 

Satelliettelefoon (te huur, verplicht voor de Raid rijders, optioneel voor de Rally Pro deelnemers)

IsatPhone-Pro-satellite-phonesAangezien het grootste deel van de race-track ligt in een gebied waar geen GSM-dekking is, is het hebben van een satelliet-telefoon aan boord van elke voertuig dat de piste opgaat, verplicht. Teams die niet over een telefoon beschikken bij de start van de rally, kunnen geweigerd worden. U kan zo’n satelliet-telefoon, voorgeprogrammeerd met alle nummers van de organisatie en de andere deelnemers, huren via de organisatie (groepsdeal met Cellhire UK). Een bestelformulier hiervoor wordt in februari 2017 rondgestuurd. De richtprijs voor de huur van een satelliet telefoon: 170€ (in 2016).

GPS UNIK 2 & Sentinel

gpsunikIIgmNieuw sinds 2015 is de introductie van de GPS UNIK 2 en de Sentinel (enkel in de Rally-Pro categorie). Deze toestellen kunnen niet aangekocht worden, en moet je dus huren bij ERTF (www.ertf.com). Richtprijzen zijn ongeveer 380€ voor een motor/quad/SSV en 480€ voor een auto/truck/buggy. Meer info en de bestelformulieren volgen binnenkort.

SPOT Satellite Tracking System (alleen voor de Raid categorie)

Opdat de organisatie én je fans op het thuisfront ten allen tijde kunnen zien waar je je bevindt tijdens de wedstrijd, dient elk voertuig op de piste (rally & raid) voorzien te zijn van een SPOT (Generation 3) tracking systeem. Dit kan je huren via www.owaka.fr en kost 120€ per unit. Meer info hierover volgt.

Iritrack Tracking System (alleen voor de Rally Pro categorie)

Om ervoor te zorgen dat de organisatie exact kan zien waar deelnemers zich bevinden én om het mogelijk te maken om contact te hebben met de organisatie in geval van een technisch of medisch probleem, rijden de Rally Pro deelnemers met het Iritrack systeem. Dit toestel kan gehuurd worden via Marlink: http://eshop.marlink.com/en/morocco-desert-challenge-2018.html 

Hotelovernachtingen vóór de start van de rally

Tijdens de rally slaapt iedereen in woestijn-bivouacs, voorzien van alle comfort (warme douches, Europese toiletten, grote tenten voor het diner, etc.) De laatste avond, bij de prijsuitreiking overnachten we in een 5-sterrenhotel, inbegrepen in je inschrijvingsgeld.

Wat echter niet inbegrepen is, zijn je hotelovernachtingen vóór en tijdens de administratieve en technische keuringen in Agadir. Dit omdat sommigen 1, 2, 3, of meer dagen op voorhand al aanwezig zijn. Een overnachting in het 4-sterrenhotel, pal naast het bivouac, kost 50€ per persoon in een “superior room” en dit in half-pension (ontbijt- en avondbuffet inbegrepen). Een kamer reserveren kan pas vanaf februari 2017 en enkel via het online inschrijvingssysteem “Competitor Control”.

Superior room Agadir

 • Subscribe to our Mailing list