MOROCCO DESERT CHALLENGE | 14-22 April 2018 | Extreme Rally-Raid

Deelnemers in de spotlight: team Rymax

De Morocco Desert Challenge viert dit jaar het 10e jubileum en Rymax Lubricants is trots om de officiële partner te zijn. Wat deze editie extra speciaal maakt voor Rymax, is het feit dat Herman Peene, de General Manager van het bedrijf, ook deel zal nemen aan de race voor de eerste keer. Hij zal worden vergezeld door Marnix Deibert als zijn navigator. 
Voor al zo lang als hij zich kan herinneren is Herman altijd al een autoliefhebber geweest. “Al als een kind speelde ik altijd met mijn matchbox auto’s van welke ik me nog elk klein detail kan herinneren. Mijn favoriet was een brandweer Range Rover” zegt Herman. “Toen ik mijn eerste full-time baan op 21-jarige leeftijd kreeg, begon ik meteen bijna letterlijk al mijn geld te spenderen aan auto’s. Vandaag, op de leeftijd van 44, ben ik nog steeds een grote autoliefhebber. Ik kan al verliefd worden op een auto door er alleen maar naar te kijken of het geluid te horen”. 
Herman’s race-geschiedenis gaat terug tot het jaar 2011. Dit was het jaar dat hij mee ging doen met de BMW M3 Cup en was het de eerste keer dat hij deelnam aan een competitief evenement. “Onze eerste race was zenuwslopend. We waren jammerlijk laatste maar ik wilde doen wat de snelle jongens deden. Dat duurde een tijdje. Op het einde, eindigden we onze tweede seizoen op de 3e plek, ons derde seizoen 2e, en we eindigden als winnaar in 2015” zegt Herman. 
Na 4 jaar deelnemen aan de M3 Cup, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De kans om deel te nemen aan iets compleet nieuws en spannends kwam wanneer hij Gert Duson ontmoette, de organisator van de Morocco Desert Challenge. Van deze ontmoeting werd het hem duidelijk dat dit de uitdaging was waar hij op zoek naar was. 
“Aangezien ik nog een beginner ben moet ik realistische verwachtingen hebben. Ons doel is om te finishen. Ik heb met een aantal mensen gesproken die hebben deelgenomen en ze zeggen allen dat het zwaar, moeilijk en vermoeiend is maar ook ontzettend leuk. Dus het wordt een kwestie van volhouden en genieten van de rit. Ik heb het gevoel dat het een geweldig avontuur gaat worden” zegt Herman. 
De training van Herman voor de Morocco Desert Challenge is begonnen. Omdat Nederland geen proefterrein heeft voor off-road rijden, laat staan voor een woestijn, is hij voor de tussentijd van plan om mentaal en fysiek fit te zijn door te fietsen, hardlopen en te fitnessen. Hij hoeft dit natuurlijk niet in zijn eentje te doen, zijn goede vriend Marnix Deibert zal hem helpen trainen en zal hem ook vergezellen naar Marokko als zijn navigator. 
Marnix brengt onmisbare vaardigheden, expertise en woestijnrace-ervaring mee die het team zullen helpen om hun gewenste doel voor de race te behalen. Hij is een uiterst bekwame monteur, een doorgewinterde navigator die heeft deelgenomen aan de Parijs-Dakar. Bovendien is hij een avonturier met op zijn palmares solo-woestijn ontdekkingstochten en races op motorfietsen in zowel Afrika als China. Dit alles maakt hem een ​​cruciaal lid van het team.
Herman zal zijn training en de voorbereiding op de rally vastleggen en dit zal allemaal gedeeld worden op de social media kanalen van Rymax Lubricants.

  • Subscribe to our Mailing list